.NET 3.0 je venku, a co dál

Byl to jistě náročný den pro vývojáře Microsoftu, a ještě náročnější den pro spousty blogerů být prvními, kdo uvede, že .net 3.0 je venku a můžeme jej začít používat. Jenže je tu otázka, a co dál? Jsem spíše praktický člověk a tak moje první poohlédnutí bylo po nástrojích, které s sebou tato verze .net přinese, pro vývojáře.

Nástroje pro vývojáře

Téměř každý příspěvek vypadal totožně, čtyři odkazy a stručné, téměř oficiální, sdělění. Michal přidal ještě obrázek, což nastínilo, o jak malou změnu s posunem v major čísle se jedná.

Když jsem však procházel co vše je možné si stáhnout navíc pro vývojáře, byl jsem nemile zaskočen. Téměř žádná podpora pro tyto nové věci zde není. Je vydána jen jedna extenze pro WWF, a možnost stažení si CTP (pouze CTP?) vezre pro WPF a WCF. Docela mi také schází Expression Designery. A to jsem se ještě nepustil do studia SDK, které je určeno jen pro serverové systémy.

Marketingové postesknutí

Nemohu se pokládat za marketingového specialistu a už vůbec nemohu rozhodovat o tom, jak bude Microsoft vydávat své produkty. Určitě se dokážu smířit s tím, že tato verze nese označení .net 3.0, méně však s tím, že schází větší podpora pro vývojáře při vydání takového produktu. Byl bych určitě raději, kdybych zároveň s vydáním běhového prostředí dostal plnou podporu pro vývoj. Oželel bych jistě měsíc nebo i dva, než se takto radovat a přitom být v kotku duše smutný.

1 Comment

Add a Comment