Silverlight MineSweeper

Jsem soutěživý typ a tak rád využiji každé soutěže, která je mi alespoň trošku blízká k tomu, abych poměřil své schopnosti s ostatními. Proto mě potěšilo, když server vbnet.cz vyhlásil .net Challenge, soutěž pro vývojáře v .net.

Byl jsem překvapen a mile potěšen, když jsem se hned v prvním kole umístil na první přičce v těžkých úlohách, o to více jsem zvědav na vyhlášení kola druhého, které se oproti původnímu plánu organizátorů a také díky velkému zájmu samotných vývojářů, protahuje.

To je asi jediná vada na kráse této soutěže. Byť jsou mi jasné důvody těchto zdržení. Ten kdo se soutěže zúčastnil potvrdí, že zadání a možnosti realizace občas nabízely tvůrčí a kreativní možnosti pro každého. Obzvláště pak úloha třetí, alespoň z mého pohledu, dovolila vývojáři ukázat veškeré jeho schopnosti, které technologie .net nabízí.

MineSweeper

Poslední úlohou pak bylo vypracování jednoduché hry použitelné na web stránkách. Jednalo se o oblíbenou hru MineSweeper, kterou najdete snad v každé instalaci Windows od jejich prvních verzí až po ty současné. Možnost byla tuto hru vytvořit i pomocí technologie Silverlight 2.0 a tak jsem se do toho s nadšením pustil.

Výsledek mého snažení můžete vidět, a hru si také zahrát v levém sloupci. Zdrojové kódy však určitě nenajdete ve výsledkové listině soutěže .net Challenge, neboť jsem je již do soutěže nepřihlásil. Budou však co nejdříve ukázány zde i s komentářem a postupem k tvorbě jednoduché silverlight aplikace.

3 Comments

  • Augi said

    Také jsem udělal Hledání min v Silverlightu (http://bordel.augi.cz/Mines.html) a s nepřítomností pravého tlačítka jsem se kupodivu vypořádal úplně stejně :)

  • Tomáš Jecha (.NET Challange) said

    Označování políček se shiftem využilo skoro každé řešení přihlášené do soutěže. Možná škoda, že Silverlight pravé tlačítko nepodporuje, to jeho menu by šlo určitě schovat někam do nastavení doplňků.

    Jinak za zpoždění v hodnocení se ještě jednou omlouvám, přepadla mě nepříjemná nemoc :-(.

Add a Comment