Události uplynulých týdnů

Začínalo právě léto, když jsem se začal účastnit nového projektu. Stejně jako vysvitlo sluníčko a ohřálo vzduch, i mě se ukázaly nové možnosti. Projekt na který jsem se těšil a chtěl ovlivnit jeho výsledné zpracování. A to i přesto, že veškeré zadání přicházelo z poměrně vzdálené a malé země, z Islandu.

Vlastně tímto projektem začalo (v tu chvíli zatím jen pro mě) partnerství mezi společností SinTe a CreditInfo Group. Toto partnerství jistě přinese nové příležitosti nejen firmě, ale také mě :-)

Proč mít rád NHibernate?!

S příchodem do nového projektu jsem se musel přizpůsobit zvyklostem a novému frameworku, na kterém byla postavena současná řešení CIGu. Pro přístup k datům byl použit NHibernate. Jelikož mám jistou averzi proti O/R mapovacím frameworkům, byl jsem nedůvěřivý i zde. Je pravdou, že vytvořit tak rychle přístup k datům je fajn. Ovšem tato výhoda se občas negativně promítla do situací, které se tak musely řešit možná složitěji než jsem čekal. Nebylo to ovšem jen o NHibernate. Takže se postupně vytvořil mapovací modul pro externí data s přístupy pomocí webových služeb jakož i služby pro dávkové zpracování dat. Potrápil jsem se s XSD schématy podobně jako Jónas. Abychom se dostali až do fáze testování a vylaďování výkonu všech modulů.

Léto bylo také ve znamení sportu

Celé léto jsem si užíval nejen prací, ale také sportem. Pokud to jen šlo, byl jsem na písku a hrál beachvolejbal. Lehce sportovně laděná byla i naše dovolená. Tu jsme strávili na chorvatských ostrovech, na krásné lodi Aloha, která nás dopravovala z jednoho ostrova na druhý. Scénář byl jasný, po probuzení a snídani jsme sedli na kola a vyjeli jsme po ostrově směrem k dalšímu přístavu. Tam už na nás čekala přesunuvší se Aloha. Většinou po příjezdu do přistavu jsme stihli ještě projít městečko a pak už hurá na palubu pro výbornou večeři. Po večeři jsme pak ochutnali tamní víno - zde patří pochvala pro české víno, které je určitě lahodnější než chorvatské.

A co poslední dny?

Rozrůstáme se, a tak bylo potřeba najít větší prostory. Naše vedení se nakonec rozhodlo pro nově zrekonstruovaný Office Park Meteor na Sokolovské ulici. Stěhování do nových pěkných prostor proběhlo včera (pátek) a pro oddělení vývoje byl vybrán největší prostor typu "open space". Jen je škoda, že moje tříměsíční alokace na CIG projektu a tudíž nepřítomnost v SinTe zapříčinily, že jsem nemohl být přítomen při rozdělování míst. Zatím můžu posoudit podle prvního dojmu, ale na oblíbený klid a přitom kontakt s ostatními v týmu to nevypadá (a to ať už na "přiděleném" místě, a nebo nabízeném "odloučeném"). Snad si zvyknu.

Dny a týdny následující

Už jen samá pozitiva, dalo by se říci. Ale to se teprve uvidí. Jen doufám, že bude více času přispívat do tohoto logu. A to nejen díky tomu, že přijde nový .NET Framework 2.0, ale i díky novým projektům, které mi poskytnou nové příležitosti a záludnosti, se kterými se určitě podělím.

Add a Comment