Lednové číslo MSDN magazínu je přístupné na webu

A jako obvykle přináší nové články. Když však pominu to, že jeho největší část obsahuje články o budoucích technologiích. O těch už bylo zmíněno dost a dost. Je dobré se podívat i na články, které jsou tak říkajíc pod čarou.

V tomto čísle mě upoutaly hned dva články. Jeden je od mého oblíbeného autora "Dino Esposito" a jeho článek nese název Extend the ASP.NET DataGrid with Client-side Behaviors. Jestliže vytváříte převážně intranetové aplikace, a Vaši uživatelé mají "přehnané" nároky na tabulky. Jako bych je slyšel: "Ale já chci ten sloupeček přehodit sem, stejně jako v Excelu." Potom Vám tento článek určitě pomůže takovýto problém úspěšně vyřešit.

Druhým příspěvkem jsou otázky a odpovědi týkající se XML Files. A hnedka při první otázce jsem si vzpoměl na svoje začátky práce s VS.NET, jak mi tenkrát pomohlo přidání si nevinně vyhlížejícího XSD souboru do adresářů VS.NET, při vytváření XSL šablon pro jeden ještě ASPčkový systém. Vedle komerčně laděných nástrojů se totiž v odpovědi objevuje také odkaz na XSD soubor od Fesersoft. A jak jsem si mohl všimnout, prošel několika vylepšeními oproti své původní a zřejmě první verze. Soubor doporučuji ke stažení stejně tak jako si přečíst všechny otázky s odpověďmi, tentokrát byly obzvláště vypečené.

Add a Comment