Mikrotrénink - klientské aplikace, byl by zájem?

Jsem rád, že jsem se včera mohl potkat s ostatními MVPky a taktéž zástupci Microsoftu z DPE a IT-Pro. Tak nějak sem se přimotal i k povídání o mikrotrénincích a možnosti jej uspořádat pomocí Live meeting účtu.

Cestou domů, oblažen navíc pocit nečekaně získaného prvního místa v závodu motokár, jsem měl spoustu času právě o mikrotrénincích a jejich uspořádání přemýšlet. Už delší dobu jsem si v hlavě pohrával s myšlenkou uspořádat sezení, ale nenašel jsem dostatek prostoru pro přípravu. A právě mikrotrénink, jinak také řečeno 10-15 minutové sezení na vybrané téma s praktickou ukázkou by mohl být vhodný startovací bod. Toto sezení by pak bylo zakončeno odpověďmi na vybrané položené otázky.

Byl by zájem?

Jak už titulek napovídá, otázka směřuje na vás, čtenáře, návštěvníky a hlavně vývojáře. Byl by o takovéto krátké sezení s předem daným tématem zájem? Pokud ano, zkuste se v komentářích vyjádřit, jaké téma by vás zajímalo. Budu taktéž rád, pokud se dozvím, jaký čas by byl pro vás nejvhodnější a kdybyste byli ochotni si udělat čas na shlédnutí.

Díky

5 Comments

  • Ppp-z said

    Já bych to určitě uvítal. Odpoledne nebo večer by byl asi nejlepší.

    Mě by zajímalo téma ohledně tvorby vlastního orm mapperu, identity map, lazy loading za pomoci C#, zkušenosti, na co je si třeba dávat pozor, v čem se skrývají úskalí.

    Jinak gratuluji k vítězství na motokárách.

  • Michal said

    Já jsem taky pro. V práci nemám mikrofon, tedy spíš až večerní hodiny. Témat je určitě spousta: ORMapper, Identitymap, Inversion of control, business logiku v objektech nebo v controllerech, netradiční využívání AJAXu, co je nového v IIS 7, jaké jsou nové Add-in do VS (například ReSharper) apod

  • Michal said

    Ahoj, jestli se nepletu, tak během volna ve svátky jsem prošvihl první mikrotérnik (Composite application guidance pro WPF - mikrotrénink). Je už z toho záznam? Jak to dopadlo? Byl zájem?

    Díky.

  • Jarda Jirava said

    Díky za náměty, některá z nich se pokusím začlenit do svých mikrotréninků. Co se týká již uskutečněných "vysílání", určitě je hodlám uveřejnit. Jen se mi je nepovedlo nahrát rovnou na livemeeting server a zůstali u mě na disku, takže je musím zkonvertovat do něčeho použitelného. Určitě však dám vědět, jakmile budou k dispozici.

Add a Comment