Self promotion

Všechno dnes stojí na reklamě, důvtipném a neotřelém marketingu, propagaci. Tak si říkám, když už si píšu pár poznámek a něco málo vím, mohl bych toho využít a udělat si vlastní promotion.

http://providers.aspweb.cz

Tak jako několik desítek ostatních i já jsem se přihlásil do soutěže LCD za web se stránkami věnovanými Provider pattern. Snažím se na nich přiblížit popisem a příklady fungování i používání tohoto návrhového vzoru v prostředí .NET 2.0. Sám jsem tento návrhový vzor začal používat před nějakým tím časem, kdy byl k dispozici pouze .NET 1.1 a je pravda, že je dostatek situací, ve kterých se dá tohoto vzoru použít. Proto jsem si říkal, že nebude od věci zpřístupnit své znalosti i ostatním českým vývojářům. A doufat, že se mi třeba odvděčí posláním svého hlasu pod číslem 1312.

Jádrem celého webu je pak jednoduchý systém, založený na, jak jinak, provider patternu. Vlastní implementaci ContentProvideru, která umožňuje zobrazování příspěvků, jejich přidávání, stejně tak jako reakci na příspěvky. Zdrojové kódy pro tento provider budou k dispozici v blízké době. Přeci jen mé rozhodnutí přišlo takříkajíc na poslední chvíli a nerad bych dával v plén něco neodzkoušeného a neprověřeného více návštěvami.

Přeci jen jsou tyto stránky především informační, a nesnažím se myslet jen na sebe, dalšími kdo se přihlásil do soutěže byl i Tomáš Petříček, který postavil pěknou aplikaci. A přehled zajímavých řešení postavených na ASP.NET 2.0 přinesl B. Stanik T. v upoutávce Zajímavé projekty v soutěži LCDZAWEB.CZ (škoda, že jsem se do nich nevešel, že by to skutečně nikomu nic nepřineslo???).

Jenom malý povzdych na okraj

Škoda že můj poskytovatel webového prostoru zatím neumožňuje provozovat ASP.NET 2.0 stránky, určitě by to stálo za to. Navíc bych tak mohl využít a odzkoušet ten malý publikační systémek i zde.

Add a Comment