Uspěch i propad v zimní volejbalové sezóně

Začnu spíše oním propadem, ostatně, pak snad lépe vynikne ten úspěch, který jsme dokázali uhrát. Zpočátku vše vypadalo celkem nadějně a vstup do AVL jsme měli více než úspěšný. Družstvo Kornoutků zpočátku vyhrávalo jeden zápas za druhým a do nového roku jsme vstupovali z druhého místa. Stačilo ovšem zranění klíčového hráče a z dalších devíti zápasů jsme dokázali nasbírat pouhé dva body.

Jenom abych malinko přiblížil situaci pro neznalé. Kornoutci jsou "B" družstvém velkých Kornoutů (Ti si ostatně vedou o poznání lépe.) Ono se ani není co divit. Onen zdrobnělí název nevznikl sám od sebe. Výškový průměr našeho družstva je nejspíše nejnižším v pražské 1. lize smíšených amatérských družstev. Ale svojí snahou, bojovností a odvahou se postavit proti vyšším dokážeme vyhrávat a sbírat potřebné bodíky. Sám jsem zvědavý zda nám nasbírané body z podzimních zápasů budou stačit na udržení se.

Ale zpátky k příjemnějším věcem. Vedle klasického šestkového volejbalu jsem mohl přes zimu hrát i Zimní beachvolejbalovou ligu mixů. Se spoluhráčkou Míšou jsme po úvodní kvalifikaci utvořili skvěle sehranou dvojici, která dokázala hrát a vyhrávat zápasy i s velice dobrými dvojicemi. Nejspíš ne náhodou jsme končili nejhůře 5.-8. v 1.lize. Což osobně považuji za velký úspěch. Ostatně jak bylo uvedeno výše. Výška nepatří k našim přednostem.

A konečný výsledek? Tak na ten si budeme muset počkat do 9. dubna. Ale už teď je jasné, že jsme se dostali bodově mezi Extraligu. A můžeme si tak přijít zahrát proti takovým esům, jako je třeba Michal Palinek se ženou.

Jenom abych znalejším přiblížil aspoň obrazem naše odhodlání a vůli po vítězství i se soupeři, jejichž jména se objevují na čelních příčkách.

Tady se Míša usilovně snaží vybrat míč, Nejspíš jsem přijímal ...
Já osobně ve výskoku. Ten výškový rozdíl není zas tak moc zkreslený. Škoda jen, že není vidět můj vysoký odraz ...
Tak nevím, bylo to skutečně po skončení zápasu? Dle úsměvů by klidně mohlo být ... Ještě konečný výsledek 29:27; 21:19 - pro nás

Z volejbalových úspěchů tak mám smíšené pocity. Na jedné straně smutek, kdy jsme si nechali proklouznout mezi prsty dobrý začátek. Na straně druhé pak skvělé beach volejbalové zážitky. To jak vše nakonec dopadne, s tím se určitě rád pochlubím. A vy pokud máte zájem se můžete přijít podívat nejen na mě. Bližší informace získáte na stánkách Beach klubu Pankrác

Add a Comment