Výzva - publikační systém WordPress

Nyní se přesunu z prostředí .net frameworku někam hodně daleko, do míst, která jsem ještě před několika málo týdny téměř vůbec neznal a které je třeba alespoň částečně prozkoumat.

Je to systém WordPress, který byl zmíněn, že je vhodným kandidátem na prezentaci dat o produktech, v mém případě i knih.

Hosting WordPressu

Jelikož jsem v tomto odvětví nováček a hosting, který mám je určen pro .net aplikace, jal jsem se hledat způsob, jak rozchodit systém WordPress, abych na něm mohl otestovat možnosti publikace informací získaných v předchozích krocích. Je příjemné, že přímo na stránkách, kde je možné stáhnout si zdrojové kódy pro tento publikační systém je i odkaz na možnost hostovat své příspěvky na již funkčním řešení. Proto jsem neváhal a zřídil jsem si účet.

V tuto chvíli se musím omluvit všem, kteří čekali odkaz, avšak nebudu jej zatím zveřejňovat, ten kdo má zájem jistě stránky dokáže najít, pro ostatní potom nezbyde, než dočíst tento seriál a odkaz najít v průběhu čtení.

Prostor s publikačním systémem tedy mám, je nakonfigurován a já jsem zkusil vytvořit jednu stránku a jeden příspěvek, abych zjistil jak se zobrazují a co vše je třeba nastavit.

Tady jsem si také definoval, že vhodné bude používat kategorie pro příspěvky a do nich řadit jednotlivé knihy, za kategorii jsem si potom vybral vydavatele dané knihy. Samozřejmě ono členění může být různé a dle možností by se mohl specifikovat třeba autor a vydavatel, případně zvolit jiná kriteria, která je možné získat ze vstupního xml souboru.

Musím říct, že ovládání a administrace WordPressu mě velice mile překvapila a v případě, že bych měl k dispozici pouze PHP hosting s podporou MySQL databáze, byl by mojí volbou pro publikační činnost.

Nakonec jsem si ještě pohrál s tím, abych si vybral nějakou pěknou šablonu a přidal několik widgetů do postraní lišty.

Jak by to vypadalo

Tady si myslím, že při spolupráci s Petrou bych se nechal spíše vést, protože věřím, že má více zkušeností s provozem tohoto publikačního systému. Předpokládám též, že by bylo nutné dořešit provázání jednotlivých produktů mezi sebou a vytvoření stromu první úrovně pro následné kategorie.

Časový odhad

Mě hledání a zkoumání WordPress publikačního systému zabralo necelou hodinku času.

Add a Comment