Krátké postřehy II.

Léto je téměř za námi a tak neuškodí udělat si malý průlet tím, co mě zaujalo. Tentokrát se vrhnu do oblasti, která je mi cizí a kterou mohu posuzovat pouze tím, že jsem taktéž jejím konzumentem. Je to oblast reklamy, která na nás útočí ze všech stran. O tom, že jsem v této oblasti skutečně laik svědčí i to, že mé self-promotion nepřineslo žádný úspěch.

Mobilní operátoři se tentokráte snažili a tak přichystali lákavé reklamní spoty pro své služby.

Začnu od toho nejmladšího Vodafone, který se snažil vnutit svoji službu Vodafone Live. Jistě ten příběh znáte, mladý muž se snaží navodit rozhovor s příjemnou a půvabnou dívkou. Pomocí služby operátora totiž zjistil, že "na to má", jenže ona křehká slečna jej dokáže několika slovy odpálkovat. Řekněte sami, pánové, chtěli byste prožívat něco takového, já tedy ne. Tedy, já ani nechci a to z jiného důvodu, ale být nezadaný mladý muž, určitě mě tato reklama odradí.

S Eurotelem jsme si pak mohli zpívat. To už je o hodně lepší a tento formát se mi líbil. Jen mě trošku zarazila plakátová reklama, kdy mladý muž shání další tři hráčky na beachvolejbal. Z osobní zkušenosti sice vím, že komunikace na hřišti je důležitá a bez ní se nedá téměř hrát, natož pak vyhrát zápas. Ale bohatě stači si křiknout, nemusím nosit zrovna bondovku, která je na písku nepraktická, každopádně ještě nepraktičtější je držet telefon u ucha. Protože jednou rukou se volejbal hrát nedá.

Na koho se ještě nedostalo? Pohodová reklama od T-Mobile, která ničím v mých očích nevybočuje, láká svojí pohodou a jemným zpracováním. Její jednotlivé části si dokáži docela dobře představit jako flashové upoutávky na webu.

A co se týká ostatních reklam? Kdybych si neřekl, že si zapamatuji na co ta reklama vlastně je, stále bych přemýšlel s čím má co společného dlouhovlasý mladík běžící po pláži. Vzpomenete si?

Řekněte, nebylo lepší být raději na hřišti? Mě určitě, jen těch krásných slunečných dní mohlo být malinko více.

Add a Comment